Badmintonphoto

VM i Royal Arena er slut: Sådan endte finalerne

august 27, 2023 20:09 Skrevet af

København har i syv dage været vært for en sand badmintonfest i Royal Arena. Efter 248 velspillede badmintonkampe har vi nu fem nykronede verdensmestre. 

 

Fem tætte kampe skulle der til for at kåre fem nye verdensmestre. Kim Astrup/Anders Skaarup vandt i dag Danmarks fjerde sølvmedalje i herredouble.

Mixeddouble: Zheng Si Wei/Huang Ya Qiong(1.) – Seo Seung Jae/Chae Yu Yung(5.): 17-21, 21-10, 18-21

De kinesiske OL-sølvvindere og tredobbelte verdensmestre gik i finalen efter en velspillet ren kinesisk semifinale i to tætte sæt mod ottendeseedede Jiang Zhen Bang/Wei Ya Xin. Dagens koreanske finalemodstander fra Sydkorea avancerede ligeså i to sæt, dog var vindermarginen større for årets koreanske All England to’ere. Seo/Chae gik i finalen med cifrene 21-15,21-13 over japanske Yuta Watanabe/Arisa Higashino.

Seo Seung Jae greb første chance søndag for en guldmedalje, da han sammen med makkeren Chae Yu Yung i en dramatisk timelang finale i tre sæt slog kinesiske Zheng Si Wei/Huang Ya Qiong. Det koreanske mixeddouble par kan nu for første gang kalde sig verdensmestre.

Koreanerne vandt et tæt første sæt, hvor Zheng Si Wei/Huang Ya Qiong aldrig var i kontrol. Kineserne tog initiativet i andet sæt, hvor de overbevisende vandt med en elleve points margin. Det momentum lykkedes det ikke kineserne for alvor at gøre brug af i tredje sæt, som Seo/Chae sad på i lange perioder og til sidst afgjorde 21-18. 

Det koreanske mixeddouble par kan for første gang kalde sig verdensmestre ved præmieceremonien i et fyldt Royal Arena. 

Kunne du tænke dig at spille badminton? Så klik her og find en klub nær dig

Damedouble: Cheng Qing Chen/Jia Yi Fan(1) – Apriyani Rahayu/Siti Fadia Silva Ramadhanti(11.): 21-16, 21-12

De nu firedobbelte verdensmestre, OL-sølvvindere og førsteseedede kinesere slog i semfinalen deres sjetteseedede landsmænd Zhang Shu Xian/Zheng Yu i to overbevisende sæt 21-14, 21-16. Indonesiske Apriayani Rahayu har foruden hendes guldmedalje ved OL, hvor hun med makkeren Greysia Polii slog førnævnte kinesere, også før høstet medaljer ved VM. Rahayu har to bronzemedaljer med Polii fra VM i 2018 og 2019. Det indonesiske par stod i deres første finale ved et verdensmesterskab overfor de kinesiske VM-veteraner. 

Den VM-erfaring kineserne har med sig i bagagen blev udslagsgivende i en overbevisende sejr mod indonesiske Rahayu/Ramadhanti. Chen/Jia satte sig fra første bold på kampen, og kan nu iklæde sig deres fjerde guldmedalje i karrieren og tilføje endnu en stor titel til deres fornemme CV.  

Damesingle: An Se Young(1.) – Carolina Marin(6.): 21-12, 21-10

Da verdensmesterskaberne i 2014 løb af stablen i Ballerup, vandt det 21 årige kæmpetalent Carolina Marin sin første guldmedalje. Ni år, to verdensmesterskaber og en olympisk guldmedalje senere stod hun nok engang i en VM-finale i Danmark. De sidste par år af Marins karriere har været plaget af grimme skader, der har holdt hende ude i længere perioder, og blandt andet gjorde at hun missede VM på hjemmebane i barndomsbyen Huelva. Den spanske superstjerne er tilbage blandt de bedste i verden, og i finalen mødte hun det koreanske vidunder An Se Young. An Se Young har taget badminton verdenen med storm de sidste par år, og har i Marins fravær spillet sig fornemt ind på en førsteplads på verdensranglisten. 

An Se Young vinder i to overbevisende sæt sit første VM-guld over den tredobbelte verdensmester Carolina Marin. Marins comeback ender med en flot sølvmedalje, og hun har vist, at hun er tilbage på toppen af badminton verdenen. 

An Se Young har sikret sig både sin og Sydkoreas første VM-guld i damesingle, og den unge verdensetter må siges at være top favoritten til OL i Paris næste år. 

An Se Young sad på kampen fra start til slut. Det var svært for Marin at finde fodfæste, og An Se Young udnyttede hver en fejl og sprække i spanierens spil lørdag eftermiddag. 

Herresingle: Kodai Naraoka(4.) – Kunvalut Vitidsarn(3.): 21-19, 18-21, 7-21.

Nummer tre og fire tørnede sammen i hvad der på papiret før kampen synes at blive et jævnbyrdigt opgør. De to unge herresingler er stødt på hinanden seks gange før, og de indbyrdes opgør står fuldstændigt lige. 

Vitidsarn stod i finalen sidste år over for danske Viktor Axelsen. Den kamp endte som bekendt med dansk VM-guld. Kodai Naroaka sikrede fredag sin første VM-medalje. Efter to maraton lange sæt mod danske Anders Antonsen lørdag aften sikrede han sig sin første finaleplads. 

Kodai Naraoka fortsætter sin stime med lange første sæt. Første sæt varede hele 45 minutter, og den japanske komet tog sættet 21-19. Andet sæt var i samme tråd med kampens første, og i perioder lignede det en reel træningsøvelse da ingen af de to herresingler turde risikere noget taktisk. Kunlavut Vitidsarn trak sig sejrrigt ud af det lange andet sæt, inden han i tredje sæt gjorde kort proces med en træt Naraoka, og efter næsten to timer kunne blive hyldet som vinder af VM 2023.  

Vitidsarn veksler sidste års sølv til en guldmedalje, og kan for første gang i karrieren kalde sig verdensmester.

Kim Astrup/Anders Skaarup(11.) – Kang Min Hyuk/Seo Seung Jae(9.): 21-14, 15-21, 17-21

Vi har en dansk sølvvinder ved VM 2023 i København

De danske European Games guldvindere stod i VM-finalen overfor sidste års Korea Open-vindere for første gang. Kang Min Hyuk/Seo Seung Jae sikrede sig finalepladsen i to sæt over sidste års verdensmestre Chia/Soh fra Malaysia. 

Første sæt var med dansk fortegn, og blev spillet med stort mod og initiativ fra den danske herredouble. Astrup/Skaarup vandt første sæt med cifrene 21-14. Det koreanske par kom bedre ud til andet sæt, men kunne ikke for alvor trække fra. Ved ophold i andet sæt stod det 11-7 til koreanerne, men det danske par kom godt efter det, og fik udlignet ved stillingen 14-14. Den udligning varede desværre ikke ved, og koreanerne tog sættet 21-15. Tredje sæt var ligeledes velspillet og tæt, men det koreanske par viste den fornødne styrke til at lukke tredje sæt og vinde kampen.



Tags: , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,